“Presentació dels projectes de 1r de

Grau”

Dirigits per Rubén Ventura

Visitem l’art al MNAC

Amb motiu de la col·laboració amb Studios Sant Marc i Ajutsi.org per a desenvolupar el videojoc d’ambientació medieval «Mestizo», vàrem visitar les galeries Gòtiques i Romàniques del MNAC el passat març de 2023.

Empreses col·laboradores

Algunes de les empreses col·laboradores en fer conferències i col·laboracions amb nosaltres per formar el nostre alumnat.

Halloween 2023 a FP

Alumnes de Grau Superior van celebrar Halloween a la Sala Andrea.

Xerrada d’Orientació

Aquest maig de 2023, ell alumnes de 2n reben les darreres indicacions per a concloure els seus TFG.

Un dels grups guanyadors

Aquest abril de 2023, diversos grups compostos d’alumnes de diverses etapes varen competir a la GAME JAM d’enguany.

CONGRESSOS

Gamescom

No només està a les nostres mans formar l’ alumnat acadèmicament, sinó que els acostem de manera competencial al món empresarial i laboral d’ aquest àmbit i que, per tant, coneguin quines companyies i empreses ofereixen i creen videojocs en aquest moment.

D’aquesta manera, cada any es proposa un viatge a un dels congressos més rellevants del sector que permet que gaudeixin i aprenguin d’una manera pràctica tot allò que farà que siguin uns grans experts dels sector. Gamescom Cologne, una experiència totalment rica pel nostre alumnat.

ESDEVENIMENT

Game Jam

Cita anual en la qual el claustre proposa als alumnes el tema base del projecte amb una setmana d’antel·lació, i aquests, organitzats en equips de treball tenen com a fita la creació d’un videojoc en un cap de setmana. Aquest haurà de ser competitiu per jugar a un ordinador mitjançant Engines com Unread o Unity, per crear també els seus propis.

La Game Jam ens permet desenvolupar i fomentar el pensament creatiu dels nostres alumnes, l’experiència de l’esforç sota pressió, reafirmar els seus coneixements de programació, la resolució de conflictes, el treball en equip i la gestió. Ingredients essencials per al seu futur professional.

CONGRESOS

Nice One Barcelona

L’objectiu de la Nice One Barcelona és presentar les novetats d’aquest àmbit, així com descobrir quins són els productes actualment rellevants. També, permet que diversos desenvolupadors comparteixin el seu treball amb la resta del col·lectiu professional o consumidor i un punt de trobada.

Contextualitzar l’aprenentatge ajuda a jugar amb avantatge per a una millor adquisició dels coneixements i desenvolupament d’ habilitats per dissenyar o crear.

CONFERÈNCIA

Adver2play

Aquesta empresa ha fet algunes col·laboracions al centre, oferint conferències de la mà d’Alex Balcells, CEO d’Adver2play. El seu objectiu era generar un espai on l’ alumnat contextualitzés coneixements adquirits a situacions reals, escoltant opinions i experiències de primera mà, resolent dubtes, desnons i qüestions que els ajudaran posteriorment.

CONFERÈNCIA

DarkCurry

Daniel Solís, co-fundador i CEO de DarkCurry, va venir a fer una conferència per explicar-nos el gran projecte que estan desenvolupant Undead Citadel per Steam i Playstation VR.

CONFERÈNCIA

Freedom Games

Felipe Ruíz director de FreedomGames Studios ens ha visitat per explicar el seu projecte que té com a objectiu impulsar la integració del mercat laboral dels estudiants per produir videojocs de manera professional acompanyant-los en tot moment.

FIRES DE VIDEOJOCS AL MÓN DOCENT

En els darrers anys, les noves tecnologies, tenen més cabuda la nostra societat. A més, cal remarcar que, el creixement és exponencial, així com, el consum dels videojocs. Les fires tecnològiques són un bon exemple de l’acostament d’aquestes a totes les persones que hi estiguin interessades. Aquests esdeveniments donen lloc a la trobada de consumidors de videojocs, desenvolupadors que creen videojocs i empreses que ens els proporcionen. En menys mesura, ens presenten noves tecnologies i recursos enfocats en aquest camp tecnològic.

L’objectiu és presentar les novetats d’aquest àmbit, així com descobrir quins són els productes actualment rellevants. També, permet que diversos desenvolupadors comparteixin el seu treball amb la resta del col·lectiu professional o consumidor i un punt de trobada.

L’estructura d’aquestes fires permet descobrir les últimes novetats de les principals marques, jugar i ser el protagonista dels nous XR e-Sports amb realitat virtual i realitat augmentada. El diari ABC citava que «Els videojocs immersius trepitgen fort en el renovat BGW». Aquest esdeveniment no és més que una experiència més enllà dels videojocs.

Els alumnes de CFPS Tècnic superior en Animacions 3D, jocs i entorns interactius (Perfil professional en mons virtuals, realitat augmentada i gamificació) van assistir a la Barcelona Games World. La finalitat d’aquesta sortida era la trobada amb desenvolupadors per enfortir la creativitat dels alumnes. Va ser una oportunitat per oferir-los un espai a tots ells perquèexperaramb els videojocs actuals i, d’aquesta manera, aconseguir posteriorment uns millors resultats en els seus projectes. Cal donar importància, també que, perquè un desenvolupador creï un videojoc ha de conèixer quins són els que, actualment, tenen un millor resultat. Això, ens va permetre apropar el nostre alumnat en el món empresarial d’ aquest àmbit.

No només està a les nostres mans formar-los acadèmicament, sinó que acostem els nostres alumnes de manera competencial al món empresarial i laboral d’aquest àmbit i que, per tant, coneguin quines companyies i empreses ofereixen i creen videojocs en aquest moment.

EVENT

Glassworks

Un grup seleccionat d’alumnes del Cicle de Grau Superior d’Animacions 3D, Videojocs i VR va assistir a l’experiència realitzada per Glassworks, E-tron room un projecte per a Audi. Tot un gran projecte de comunicació experiencial.

CONFERÈNCIA

Biblioteca Clarà[/fusion_ title]

El nostre alumnat va assistir a una xerrada organitzada per l’ESCAC i realitzada a Biblioteca Clarà sobre muntatge de la mà de Joan Marimón, director i guionista.

Ens va presentar el seu nou llibre: El muntatge cinematogràfic: del guió a la pantalla amb el qual va obsequiar amb un exemplar a Núria Frutos, professora de muntatge i VFX. Hi detalla secrets, regles teòriques, recursos de llenguatge, aspectes pràctics, anàlisis detallades de seqüències.

ESDEVENIMENT

Projectes interns

Fem presentacions dels diferents projectes dels alumnes per buscar l’opinió crítica de tot el claustre, així com dels diferents mentors que convidem per treure alguna cosa més per aprendre i per generar conflicte. D’aquesta manera l’alumnat acaba la formació amb habilitats tant per explicar amb claredat els seus projectes, així com, defensar-los davant possibles crítiques i opinions.

[ fusion_builder_column type=»1_1″ type=»1_1″ layout=»1_1″ spacing=»yes» center_content=»no» hover_type=»none» min_height=»none» hide_on_mobile=»no» background_position=»left top» background_repeat=»no-repeat» border_style=»solid» border_position=»all» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» animation_ direction=»left» animation_speed=»0.3″ last=»true» first=»true» align_self=»flex-start» link=»»]

GAME JAM COM A VEHICLE DE L’APRENENTATGE

Una setmana abans els professors anuncien el tema en què s’ha de basar el projecte. Es destinen aproximadament dotze hores repartides en dos dies per crear el videojoc en equips de dos a quatre integrants i, en finalitzar, es lliure als alumnes els trofeus després d’un veredicte. En aquests, es van englobejar diferents categories que eren els objectius que, com a docents, volem promoure en el nostre alumnat.

El fet de contextualitzar l’ aprenentatge del nostre alumnat ens ajuda a jugar amb avantatge per a una major adquisició de coneixements i desenvolupar habilitats per dissenyar o crear. Per contra, la nostra tasca educativa no s’ orienta a transmetre coneixements sinó a generar alumnes competents en aquest àmbit. La Game Jam ens ha permès treballar el pensament creatiu, sota la pressió del temps reduït, la programació, la resolució de conflictes, el treball en equip i la gestió.

Durant aquests dos dies han de treballar activament i generar destreses per crear un videojoc competitiu per jugar en un ordinador mitjançant Engines com Raylib, Unread o Unity, per crear també els seus objectius propis.

Cal que cada participant del grup assumeixi un rol que ha de desenvolupar al llarg de la Game Jam. En concret, com a mínim un hi ha d’ haver la figura del programador i de l’ artista. Finalment, han de presentar el seu joc, tant el concepte com el desenvolupament, i fer un petit gameplay demostratiu.

PARTICIPACIÓ A LA FIGHT COVID JAM

A l’abril prenem part d’aquesta proposta solidària organitzada per GameBcn amb la col·laboració del Canòdrom, patrocinada per Social Point i amb el suport de l’Hospital de Bellvitge per conscienciar la gent sobre la necessitat de aturar tot el possible la propagació del coronavirus. Alguns dels nostres alumnes van participar realitzant el desenvolupament d’un videojoc i, d’altra banda, els professors van representar la figura de mentors que tenia com a finalitat l’orientació i ajuda als participants.

L’objectiu de la Fight Covid Jam era desenvolupar un videojoc amb aquesta temàtica destinat per a l’ús en dispositius mòbils, per a totes les edats. Calia fer referència a les mesures que s’han d’adoptar per fer front a la propagació de la Covid-19.

GameBcn és un programa d’incubació d’estudis de videojocs sense ànim de lucre impulsat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. GameBCN està gestionat per Peninsula Corporate Innovation.

E-SPORTS

Cada realitzem dues competicions d’E-Sports on participen ambdós cursos i professors. Creiem que aquesta dinàmica de grup ens ajuda a reforçar les relacions a l’ alumnat tant entre el mateix grup i entre les diferents promocions. A més, intentem que amb els professors es generi també un clima de confiança a més de la responsabilitat dins del centre. De manera que, els grups són aleatoris i els integrants són diversos perquè siguin més homogenis.

Entre els jocs, destaquen alguns com League of Legends, Battlefield, Brawlhalla, etc, són jocs jugats per l’alumnat, i d’altres que no ho són tant per desenvolupar tasques i veure diverses mecàniques.